nyhedsbillede
24/09/2018

Åben KOMtainer: Bliv klogere på klimatilpasning i Byparken

Klimavand er godt i gang med at klimatilpasse Byparken, hvor det 4000 kubikmeter store regnvandsbassin nu står færdigt. Vil du høre mere om dette og om de næste skridt, så kom til ’Åben Komtainer’ og få en snak med Louise Langschwager, der står i spidsen for projektet.

Det store regnvandsbassin, der skal bidrage til at sikre Kolding midtby mod oversvømmelser, når der er skybrud og langvarig, kraftig regn, er skabt ved at bygge en dæmning i parken, og det arbejde har ikke været uden udfordringer, fortæller Louise Langschwager fra Klimavand.

– Byparken ligger på et engareal, hvor grundvandet står højt, og hvor jorden er svampet og porøs tørvejord. Det volder derfor lidt udfordringer at skabe en dæmning, der er stabil, fortæller Louise Langschwager.

Selv om tørvejorden har drillet lidt, er det alligevel lykkedes at få bassinet klar inden for tidsplanen. Entreprenøren er nu i fuld sving med at lave det rørarbejde under jorden, der skal lede vandet til og fra bassinet. Den del af arbejdet er forventeligt færdig i begyndelsen af næste år.

Hvis du vil høre mere om klimatilpasningsprojektet, er du velkommen til at kigge forbi Byparken, hvor Louise Langschwager slår dørene op til Kolding Kommunes mobile kontor, KOMtaineren tirsdag og torsdag i de næste tre uger. Sidste dag hvor hun sidder klar til at fortælle mere om projektet er den 11. oktober.

Nye planter og stier
Projektet med at klimatilpasse Byparken er også en anledning til at forskønne området og gøre parken mere spændende at færdes i.

– Nu hvor regnvandsbassinet er færdigt, går vi i gang med at plante træer og buske, og blomstrende urter. Vi har også planer om at lave flere stier og en bro, men dæmningen omkring bassinet skal først have tid til at sætte sig ordentlig, før vi går i gang med den del af arbejdet, formentlig i løbet af foråret, forklarer Louise Langschwager. Herefter vil bassinet være fuldt funktionsdygtigt og klar til det næste skybrud.

Stem på dit favoritmødested
Der er planer om at skabe nye mødesteder og faciliteter i Byparken, men det er ønsker, som der ikke umiddelbart er midler til at realisere. Medarbejdere fra Kommunen er derfor i gang med at fundraise penge og du kan være med til at vælge hvilket mødested eller faciliteter, der først skal realiseres. Du skal blot komme forbi KOMtaineren de dage den har åbent i Byparken og sætte en stemme på dit favoritprojekt.

Logo Tilbage

Bliv klimaentreprenør 2018

Skal du være den næste Klimaentreprenør på Håndværkerlisten? .. eller kender du en, der bør være det? Uddannelsen er relevant for for...

Læs mere her

Hele Vamdrup er inviteret til Klimamesse

Selvom sommeren har været knasende tør i år, fører klimaforandringerne mere og kraftigere regn med sig. De stigende vandmængder...

Læs mere her