nyhedsbillede
23/11/2017

De første klimaentreprenører er uddannet

Verdens – så vidt vides – første klimaentreprenører er klar og klædt på til at vejlede boligejere, der gerne vil klimasikre deres hus og håndtere regnen på egen grund. De nye klimaentreprenører har fået idéer med under armen til kreative løsninger, der gør regnen til en ressource frem for et problem.

Det er konsortiet ’Sammen om klimatilpasning’, der har lavet den nye efteruddannelse for anlægsgartnere og kloakmestre.

Marck Johansen Schmidt, anlægsgartner fra PL Anlæg, er én af dem, der har fået klimaentreprenør-diplomet i hånden:

”Som anlægsgartner er der så mange spændende løsninger vi kan lave hos folk; regnbede, spejlbassiner, natursten der løber ned i haven osv. Men jeg tror ikke rigtig folk ved, hvor meget vand, der egentlig kommer, og hvad det i virkeligheden betyder for fremtiden og for deres bolig. Her på kurset har jeg fået nogle gode redskaber til at give min viden videre til boligejerne, så jeg glæder mig til at komme ud til kunderne. ”

Nye idéer på tværs af brancheskel
Udover nye løsninger til boligejere har kurset skabt nye samarbejder på tværs af brancher, og det kan forhåbentlig også være med til at skabe vækst hos erhvervslivet.

Kåre Noer er anlægsgartner hos Forstas:

”Jeg har fået bygget mere kloakteknisk viden oven på den anlægstekniske viden, jeg havde i forvejen. Jeg har fundet nye samarbejdspartnere inden for kloakmestrene her på kurset. De har en anden tilgang og viden end vi har om klimatilpasningsområdet, og det er værdifuldt at gå sammen om opgaverne. ”

Stigende regnmængder som ressource
”Det er vigtigt for os, at de stigende vandmængder kan ses som en ressource, der kan skabe nye muligheder, både i form af kreative løsninger på såvel kommunens arealer som hos private grundejere og erhvervslivet, ” sagde Knud Erik Langhoff, byrådsmedlem i Kolding og bestyrelsesformand hos BlueKolding i sin tale inden han overrakte diplomer til de nyuddannede fagfolk.

Om Sammen om Klimatilpasning
Det er projektet ’Sammen om Klimatilpasning’, der står bag kurset. Konsortiet består af Kolding, Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Nordfyns og Odense kommuner, CLEAN Grøn Erhvervsvækst, BlueKolding, Middelfart Spildevand, Vandcenter Syd, HUSET Middelfart og IBC Innovationsfabrikken.
Klimaentreprenørerne er samlet på en liste, hvor boligejere kan søge efter de rette fagfolk på www.grønerhvervsvækst.dk

Konsortiet bag har udgivet en brochure til boligejere om kreative løsninger på håndtering af regnvand på egen grund

Logo Tilbage

Vandleg eller regnskov i Vifdam?

Den lille hyggelige park i Vifdam får nu besøg af klimatilpasningsmedarbejdere fra Kolding Kommune og BlueKolding, som sammen med...

Læs mere her

Boligejere kan hjælpe miljøet og få penge ud af indsatsen

Kolding Kommune og BlueKolding åbner op for, at boligejere kan holde regnvandet på egen grund i stedet for at...

Læs mere her