nyhedsbillede
10/03/2017

Hvad laver gummistøvlerne i Brændkjær?

Hvis du har bevæget dig rundt i boligområdet i Brændkjær i de sidste par dage, er der en god chance for, at du er stødt på gummistøvler, som dem på billedet her – de er en åben invitation til en kop kaffe og en snak om vejret.

Klimavand inviterer på en varm kop kaffe og en snak om vejret i boligområdet omkring Brændkjær i morgen fredag den 10. marts kl. 8-16 på Snerlevej 20A og igen lørdag den 11. marts kl. 10-18 Frederik 7. vej 31A.

Kolding Kommune og BlueKolding, som er de to organisationer bag navnet Klimavand, inviterer alle på en varm kop kaffe og en snak om vejret, klimatilpasning og ideer til, hvordan de store grønne græsarealer kunne blive sjovere, smukkere eller mere inspirerende.

Boligområdet er et af de steder, hvor der formentligt skal etableres regnvandsløsninger, som forebygger oversvømmelser. Ideen med campingvognen og dialogen med dem, der kommer forbi, er at få inspiration til, hvordan de løsninger kan give mest muligt værdi til dem, der bor og færdes i området.

– Der er mange forskellige muligheder for at forebygge oversvømmelser, så vi vil gerne se, om vi ikke kan finde nogle løsninger, som både hjælper, når det regner, og som gør området mere værd, for dem der bor her – det kan fx være, at man gerne vil have nogle nye aktiviteter, have noget at mødes om eller have noget mere vild natur. Vi kan ikke opfylde alle ønsker, men hvis vi kan opfylde nogle, vil vi meget gerne det, siger Stella Steen Jensen, som leder projektet. Hun er den ene af de to Klimavand-medarbejdere, du kan møde i campingvognen.

For at gøre opmærksom på arrangementet, har hun opstillet mere end 50 gummistøvler i området med skilte, som inviterer alle forbipasserende til at komme og få en snak.

– Vi vil meget gerne høre fra så mange som muligt, så derfor har vi besøgt området flere gang, vi har haft postkasser oppe, hvor man kunne skrive til os om ønsker til vores Klimavand-projekter, nu kommer vi med en campingvogn, og i slutningen af marts har vi invitereret alle beboere til at komme til et arrangement, hvor de både kan få mere at vide og komme med deres ideer.

 

Logo Tilbage

Gymnasieelever forsøger at løse klimaudfordringer

Fremtiden byder på endnu flere og endnu kraftigere regnskyl – og dermed på endnu flere oversvømmede kældre, gader og...

Læs mere her

Efter stormfloden: Kolding sætter turbo på klimasikringen

BlueKolding og Kolding Kommune har fået grønt lys og 65 mio. kr. til et storstilet projekt, der skal forhindre...

Læs mere her