nyhedsbillede
26/06/2017

Kolding kårer Årets Klimahelt 2017

Er du en af dem, der er gode til at tage cyklen på arbejde, sortere affald og vande have med regnvand i stedet for drikkevand, så synes vi, at du er en rigtig Klimahelt, som fortjener at blive hyldet for din indsats. Med en helt ny pris, kårer Klimavand en rigtig Klimahelt i Kolding – kunne det mon være dig eller en du kender, som fortjener den fine titel? Nomineringen af kandidater begynder nu.

Vi ved alle sammen, hvordan man gør, men det er ikke os alle, der er lige gode til at gøre det. Leve klimavenligt. Det handler ofte om de små ting i hverdagen, som måske tager et par minutter ekstra, men som typisk drejer sig om at få nogle nye vaner ind i hverdagen.
Nu skal der fokus på hverdagens helte, som hver dag gør sit til at redde jorden og bremse klimaforandringerne. Det sker, når Klimavand uddeler en ny pris til en borger, som er god til at yde sit til fællesskabet, når det handler om at beskytte jordens ressourcer.

Hvad er en klimahelt?
Som spildevandsselskab og kommune kan vi være med til at skabe rammerne for, at vi i Kolding lever klimavenligt, men det er i hverdagen, den store indsats skal gøres, og her er det kun dig og andre enkeltpersoner, der kan gøre en forskel.

Lever du en klimavenlig livsstil, eller kender ud en, der gør, så er det nu, du skal nominere dig selv eller en, der fortjener det. Vi vil gerne have så mange bud som muligt – for alle, der bliver nominerede, er for os at se klimahelte gennem deres bidrag til at beskytte verden mod unødvendige klimaforandringer. Så selvom der bliver én vinder af titlen, så er her en konkurrence, hvor det mest af alt gælder om at være med.

Kåringen af Årets Klimahelt bliver dels afgjort af en afstemning, hvor alle kan deltage og dels af en jury.

Sådan nominerer du en kandidat til Årets Klimahelt 2017
Kender du nogen, der fortjener titlen som Årets Klimahelt 2017, så kan du nominere dem på to måder:
• Tag vedkommende på Klimavands Facebook-side sammen med en kort begrundelse
eller:
• Send en mail til lejk@bluekolding.dk med vedkommendes kontaktoplysninger og en kort begrundelse.
• Du kan nominere helt frem til den 4. august, hvorefter 5 spidskandidater udvælges gennem en åben afstemning på Facebook.
• Den endelige vinder afgøres af en uafhængig jury på baggrund af en vurdering af klimaheltenes opfindsomhed, holdånd og samfundssind.
• Den endelige vinder af titlen som Årets Klimahelt 2017 bliver afsløret i Søndergade den 25. august kl. 17 i forbindelse med Kulturnatten.
HUSK: Du må også gerne nominere dig selv.

Præmier: En ikke helt uvæsentlig detalje! Årets Klimahelt skal selvfølgelig belønnes for sin indsats og bliver præmieret med en gourmetmiddag for 2 personer på Sdr. Bjert Kro og en lækker regnfrakke fra Rains!

Logo Tilbage

Uddannelse af fremtidens klimaentreprenører

Som en del af projektet 'Sammen om Klimatilpasning' står Kolding Kommune og BlueKolding sammen med 10 andre partnere står...

Læs mere her

Hvad er det, de unge vil ha’?

Klimatilpasning drejer sig i høj grad om at sikre, at hele Kolding kommune er klar til fremtidens vejr, så...

Læs mere her