nyhedsbillede
02/05/2019

Tag på Klimawalk i Kolding med klimadebat og grillpølser

EU’s Regionalfond, BlueKolding og Kolding Kommune inviterer alle interesserede med på en gåtur den 9. maj. Undervejs bliver der mulighed for at høre om klimatilpasningsløsninger i Kolding midtby. Erhvervsstyrelsen slutter turen af med en klimadebat styret af den tidligere TV-vært Tine Gøtzsche.

Hvis du synes, at EU er en fjern størrelse og meget langt væk, får du nu chancen for at opleve det modsatte. EU er nemlig allerede stærkt forbundet med klimaarbejdet i Kolding kommune, og det får du mulighed for at komme helt tæt på, når Erhvervsstyrelsen, BlueKolding og Kolding Kommune sammen markerer Europadag ved at deltage i den europæiske kampagne #EUinmyregion, som fejres over hele Europa den 9. maj.

For Kolding Kommune og BlueKolding har EU haft en stor betydning de sidste tre år. De har netop i fællesskab gennemført og afsluttet et større EU-støttet projekt, hvor der, i samarbejde med borgerne, er udviklet helt konkrete klimatilpasningsløsninger i Kolding by.

– Støtten fra EU’s Regionalfond har været helt uvurderlig og har betydet, at vi har haft ressourcer til at involvere beboerne i de områder, vi skal klimatilpasse, hvilket også kommer vores fremtidige klimaprojekter til gode. Det betyder forhåbentlig, at de løsninger, vi får skabt, stemmer godt overens med beboernes ønsker for, hvordan vi udvikler området og samtidig klimatilpasser, fortæller formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville.

Har du fået lyst til at høre mere om klimatilpasning i Kolding skabt i samarbejde med borgerne, kan du tage med på Klimawalk den 9. maj kl. 16. Mødested er Klimapavillonen i Byparken. Gåturen slutter i Vifdam, som er et af de områder, der skal klimatilpasses. Her vil Erhvervsstyrelsen på vegne af EU’s Regionalfond være vært for en klimadebat, hvor Asger Christensen (V) kandidat til europaparlamentsvalget, Christian Rabjerg Madsen (A) miljøordfører og folketingsmedlem, Henning Hyllested (EL) transport- og turismeordfører samt folketingsmedlem deltager. Klimadebatten styres af tidligere DR-vært på TV-Avisen Tine Gøtzsche, og hele arrangementet slutter af med grillpølser og lidt vådt til ganen.

Faktaboks:
Klimatilpasningsprojektet i Kolding, som er støttet af EU, hedder Smart Spildevand. Det treårige projekt blev afsluttet i marts 2019 og har handlet om at kombinere smarte alternative løsninger for vandafstrømninger med byudvikling og rekreative tiltag i to geografiske områder i Kolding midtby, Brændkjær og Slotssøen/Vifdam. Projektet har derudover arbejdet med en høj grad af borgerinvolvering og formidling af klimasikring i bymæssige områder.

Se hele programmet.

Logo Tilbage

Skab bedre klimatilpasning i samarbejde med borgerne

Invitation til seminar om klimatilpasning med borgerinvolvering: Klimatilpasning fylder meget på dagsordenen hos både kommuner og forsyningsselskaber. I Kolding har...

Læs mere her

Vi tester løsninger i Søgade

Afprøvning af klimatilpasnings-løsninger giver midlertidig ændring af færdselsretning og parkeringsforhold i Søgade. I perioden mandag den 4. marts til mandag...

Læs mere her