nyhedsbillede
14/09/2017

Vandleg eller regnskov i Vifdam?

Den lille hyggelige park i Vifdam får nu besøg af klimatilpasningsmedarbejdere fra Kolding Kommune og BlueKolding, som sammen med beboere i området skal se på, om parken kan bruges til håndtering af større mængder af regnvand.

På de fleste dag er der mest af alt fuglekvidder og hundeluftere i den lille idylliske park i Vifdam, men når regnen siler ned, som den har gjort det utallige gange i løbet af sommeren, så kommer der også en del vand til det regnvandsbassin, der allerede findes i midten af parken. I fremtiden vil samarbejdspartnerne Kolding Kommune og BlueKolding gerne have, at der skal løbe endnu mere vand gennem området, og samtidig vil de forsøge at gøre det grønne areal og de omkringliggende veje mere attraktive gennem deres fælles samarbejde Klimavand.

– Vi ønsker dels at løse nogle udfordringer i forhold til håndteringen af de store mængder regnvand i forbindelse med kraftig og langvarig regn, men vi ønsker også at give området et løft, så det giver mere værdi for de mennesker, som færdes i området, siger Stella Steen Jensen, der er projektleder på det EU-støttede klimaprojekt i Vifdam.

Helt konkret arbejder Stella Steen Jensen og hendes arbejdsgruppe på, at den løsning, som Vifdam skal have, både skal håndtere større mængder regnvand, reducere CO2-udslippet og skabe glæde og værdi for de mennesker, som bor i området og besøger parken.

– Vi vil derfor gerne tale med alle, der har interesse i området, så vi kan finde ud af, hvad der kan skabe glæde. Vi har husstandsomdelt invitationer til de nærmeste boliger, men også dem, der bor længere væk er meget velkomne til at deltage i vores arrangementer. Vi håber, at vi kan skabe nogle løsninger, der er så gode, at andre kommuner vil kunne bruge dem som inspiration i fremtiden, og det er jo en ambition, der forpligter, så vi håber, at rigtig mange vil komme og deltage i udviklingen.

Kom med på en guidet tur i Vifdam
Samarbejdspartnerne i Klimavand har arrangeret en guidet gåtur i området i den 14. september kl. 17.

– Her vil der være forskellige faglige konsulenter fra projektet, som fortæller noget generelt om mulighederne og de problemer, vi skal have løst, og man kan stille spørgsmål eller melde sig på en nyhedsbrevsliste, hvis man gerne vil følge idéudviklingen og projektet, fortæller Stella Steen Jensen, som lover, at der desuden vil være sandwiches og sodavand til alle de fremmødte.

Fakta
Klimavand er et samarbejde mellem Kolding Kommune og BlueKolding omkring klimatilpasning, så vi fremover kan undgå oversvømmelser i forbindelse med store regnskyl. Projektet i Vifdam er desuden støttet af EU.

Du kan møde Klimavand i parken i Vifdam:

Torsdag den 14. september kl. 17 – 19 – guidet tur i området
Fredag den 15. september kl. 9 – 16
Lørdag den 16. september kl. 10 – 14
Du kan desuden følge projektet på Facebook: www.facebook.com/groups/vifdam eller du kan kontakte projektleder Stella Steen Jensen direkte på mail steje@kolding.dk eller telefon 79 79 18 40 / 20 35 16 61.

Logo Tilbage

Boligejere kan hjælpe miljøet og få penge ud af indsatsen

Kolding Kommune og BlueKolding åbner op for, at boligejere kan holde regnvandet på egen grund i stedet for at...

Læs mere her

Boligejere får mulighed for selv at håndtere regnvand

Ved at håndtere regnvandet på egen grund, er du med til at aflaste kloaksystemet i byen og vandmiljøet på...

Læs mere her